Pax leder en diskussionsgrupp

Den 30:e oktober besökte ambassadörerna med förstärkning arbetsterapeututbildningen i Lund och träffade studenterna som läser sin första termin där. Emma, Dennis och Pax berättade under förmiddagen sina livsberättelser och svarade på spännande frågor från de ivriga studenterna. Även arbetsterapeut Ulla från Furubodas kommunikationsteam var med under dagen och berättade lite om sina arbetslivserfarenheter och vad det innebär att jobba med kommunikation.

Emma håller i en annan grupp

Under eftermiddagen delades studenterna in i grupper för att diskutera olika ämnen som är aktuella att reflektera över med tanke på deras yrkesval. Emma, Dennis och Pax höll i varsin grupp och förutom att prata om tillgänglighet, hjälpmedel, fördomar, utanförskap och normer ställdes en del frågor som dykt upp efter förmiddagens föreläsningar.

Dennis och hans diskussionsgrupp

En av studenterna reflekterade efteråt: ”Vi sitter alla på fördomar utan att reflektera över dem, dagen blev ett uppvaknade och en förståelse över att vi alla är lika oavsett de förutsättningar vi har. Att alla svårigheter inte alltid syns på utsidan.”

En annan skriver följande: ”Skulle vilja skriva något som ni kan göra bättre men faktum är att jag tycker ni gjort ett fantastiskt arbete. Tyckte jag hade bra glasögon tidigare men ni gav mig ytterligare ett par.”

Vi är supernöjda med dagen och hoppas att vi får komma tillbaka fler gånger!