Måndagen den 30:e mars genomförde vi som jobbar som ambassadörer och idrottsmedarbetare på Furuboda – Frida, Emma, Albin, Dennis och Pax – en öppen föreläsning i Östermalmskyrkan i Kristianstad. Vi berättade våra livsberättelser och det var stor uppslutning! 130 nyfikna människor tog sig dit och lyssnade, fikade, minglade och ställde frågor.

Emma pratade om hur det är att bli placerad i fack som offer eller hjälte istället för att bara vara människa. Pax delade med sig av en sång han sjöng när han deltog i Mot alla odds och berättade att han är expert på att starta matkrig. Vad är en hjärnsynskada och hur är det att ha en dold funktionsnedsättning? Frida pratade om det och om sitt konstintresse. Albin berättade om när han tog lastbilskörkort och om sina framtidsdrömmar inom idrotten. Dennis delade med sig av hur hans vardag fungerar och på vilket sätt det är viktigt för honom att ha struktur. Han pratade givetvis också om idrotten och om Mot alla odds – som han var med i före Pax!

Vi tackar givetvis alla som kom och vill påminna om att du kan få besök av oss på din skola, arbetsplats, förening eller i annat sammanhang. Kontakta oss!

Ambassadörerna: ambassaden@furuboda.se
Mobila idrottsteamet: idrott@furuboda.se